Verwarming in de zomer?

Airborn, water, refresh

In de zomer blijven we koel en in winter blijven we warm, met airconditioning en verwarming. Maar ondanks dat we in de zomer vooral airconditioning gebruiken, is het verstandig nu alvast na te denken over je verwarming. Airborn geeft je een aantal tips.

Zomer is besparen

Over het algemeen gaat de helft van de energierekening naar de verwarming, van het huis en warm water voor de douche. In de zomer staat de verwarming niet aan, dus dat scheelt een hoop. Maar nog beter dan de verwarming in wintermodus te zetten, is het beter om de verwarming gewoon helemaal uit te zetten. Zonder natuurlijk de boiler voor warm water uit te schakelen.

Isolering

Ook is het goed als je huis goed is geïsoleerd. Op deze manier zorg je dat het aangenamer is op koele dagen maar ook op warme dagen. Is het erg warm, doe dan ook de gordijnen of luxaflex dicht om de zon buiten te houden. Dit scheelt een hoop in de warmte.

Ventilatie en verwarming

Maar ook een huis dat goed is geventileerd blijft koeler in de zomer. Bovendien is frisse lucht van buiten goed voor je. Met het warme weer is het beter om een mechanische ventilatie met luchtkoeling te hebben, dan blijft het binnen lekker koel.

Plan het onderhoud van je verwarming

Maar bovenal, zorg er voor dat je er deze winter warm bij zit en zorg ervoor dat er een monteur langskomt om uw systeem na te kijken. Of misschien heeft het systeem een upgrade nodig? Een onderhoudsbeurt voor uw verwarming of airconditioning? Neem contact op met Airborn!