De verwarming laag is goed voor de lijn!

Airborn, airconditioning, verwarming, Laag, koud

Het blijft een populaire discussie onder wetenschappers. Is een beetje kou lijden nu wel of niet gezond? Heb je het koud? Dan gaat je lichaam harder werken om het warm te krijgen en dit is dan weer goed voor de stofwisseling. Maar let goed op de sluipmoordenaar…

Natuurlijke verwarming

Naast dat het heel belangrijk is dat je een goed werkend verwarmingssysteem in huis hebt, beschikt je eigen lijf ook over een soort interne verwarming. Namelijk bruine vetcellen. Deze cellen zitten voornamelijk in je hals, bij je sleutelbeen en wervelkolom. Dit bruine vet zorgt ervoor dat wanneer jij het eigenlijk koud hebt, je lijf het vanbinnen gewoon lekker warm is.

Energie

Het lichaam moet hard werken om op temperatuur te blijven. Je stofwisseling draait overuren, waardoor je vetverbranding ook verhoogt. Je moet echter wel goed zorgen voor je bruine vetcellen. Wanneer je deze vetcellen niet genoeg stimuleert nemen ze af.

Kou lijden niet nodig

Denk nu niet dat je klappertandend op de bank moet gaan zitten, want voor de meeste mensen moet je stofwisseling al harder werken bij 17 of 18 graden. Zet de verwarming dus 2 of 3 graden lager. Baat het niet, dan schaadt het niet. Je helpt in ieder geval het milieu.

Vocht: sluipmoordenaar

Wanneer je je verwarming lager zet neemt het vochtgehalte in huis toe en creëer je een ideaal klimaat voor een wildgroei aan schimmels en bacteriën. Ben je altijd verkouden of constant aan het hoesten? Dan is de kans groot dat jouw leefruimte te vochtig is.

Ventileren

Het is heel belangrijk dat je goed blijft luchten en ventileren. Een klein ventilatierooster is niet genoeg. Probeer een aantal keren per dag deuren en ramen een tegenover elkaar open te zetten. Vind hier meer tips over ventileren.

Is jouw huis of kantoor goed geventileerd? Vraag een onze specialisten naar de mogelijkheden.