Smart home; een airconditioning met de ideale leefomgeving

stoel, geel, kantoor

Smart Home, je huis wordt steeds slimmer

Het is een trend die in 2016 zich meer en meer gaat doorzetten; onze huizen worden steeds ‘slimmer’. Van lampen die aangaan als je een kamer binnen loopt, tot een de deur die open gaat op jouw vingerafdruk en de verwarming die bijhoudt hoe warm het buiten is, om te kijken welke temperatuur het binnen moet zijn. Technologie wordt steeds belangrijker in ons leven, en dus ook in onze leefomgeving.

Klimaatbeheersing via een app

De meest toegankelijke maar ook logische start bij het inrichten van een ‘smart home’ is het leefklimaat. Het is niet alleen handig om op afstand precies te kunnen controleren wat er in uw kantoorpand of winkel gebeurd met de temperatuur, het is ook energie-efficiënt en dus duurzaam. Het is maar een klein stapje van een thermostaat, naar een slimme thermostaat. Een voordeel van bediening van airconditioning met een app:

  • Bespaar kosten
  • Overal te bedienen
  • Werk ook samen met een afstandbediening
  • Altijd een fijn klimaat: koelen voordat u thuis komt, besparen als u weg bent

Smart Office en Smart Hotel

Zoveel mensen, zoveel klimaatwensen. De ene persoon voelt zich prettig in een ruimte van 22°C, terwijl anderen betere prestaties leveren in een koelere ruimte. Een klimaatbeheersings-systeem zorgt voor een comfortabele oplossing voor iedere gebruiker. Het meest efficiënte voorbeeld hiervan is natuurlijk het kantoorgebouw ‘the Edge’ in Amsterdam, wat de term ‘SmartOffice’ naar een nieuw niveau telt. Het gebouw heeft geen vaste werkplekken en gebruikt winters regenwater om het gebouw in de zomer te koelen. Het is precies zo gebouwd dat het weet waar de warmte binnenkomt, en de koele plekken van het gebouw zich bevinden. Dit concept kan ook worden doorgevoerd in hotels. Een smart hotel maakt nauwelijks meer gebruik van medewerkers, alles van incheck tot schoonmaak, werkt via een app op de telefoon. Elke gast kan op deze manier zijn of haar voorkeuren qua klimaat persoonlijk per kamer instellen. Handig en efficient!

Domotica oplossingen door het hele huis!

Dat domotica en Smart Home trending zijn bewijst de start up ‘Smart Things’, een bedrijf wat begon als klein initiatief op kickstarter.com (de website waar ideeën gefinanceerd worden) en onlangs werd gekocht door Samsung. Smart Things verbindt alle aspecten van een Smart Home aan elkaar. Airconditioning en alarm, alles wordt verbonden en bestuurd door de gebruiker. Dit is mede te danken aan de ontwikkeling van het zogenaamde ‘Internet of Things’. Dit is een internetverbinding tussen objecten, die op deze manier met elkaar kunnen ‘communiceren’ en zo ons leven makkelijker maakt. In 2016 zal dit zowel thuis, maar ook in het bedrijfsleven enorm toenomen. Van ‘smart home’ tot ‘smart office’.

Doet u mee met de toekomst? Neem contact op voor meer informatie.