Prangende vragen over airconditioning

nieuws, FAQ, niezen

Over airconditioning zijn veel vragen en misverstanden. Airborn zette een aantal van deze vragen op een rijtje. Is airconditioning nu de oorzaak van een verkoudheid of niet?

Is Airconditioning slecht voor het milieu?

Tegenwoordig wordt er bij airconditioning veel aandacht besteed aan geluidsreductie, lager energieverbruik en milieuvriendelijke koudemiddelen. De nieuwe koudemiddelen (bijvoorbeeld R134a, R407c en R410a) zijn niet giftig, niet brandbaar, niet explosief, reukloos en tasten de ozonlaag niet aan. De toegepaste koudemiddelen kunnen wel een bijdrage leveren aan het broeikaseffect wanneer zij door lekkage in de atmosfeer terecht komen. Mede om die reden moet een installatie volgens de eisen van de F-gassenverordening worden aangelegd en onderhouden. De erkende installateur dient bij het in bedrijf stellen van de airconditioning een lekdichtheidsrapport op te stellen en aan u te overhandigen.

Wat is de invloed van airconditioning op de luchtkwaliteit?

De verontreiniging van lucht neemt helaas toe. We worden omgeven door stofdeeltjes die een airconditioner er uit kan filteren. Airconditioning zorgt voor een betere luchtkwaliteit. Innovatieve filtertechnieken verwijderen stofdeeltjes, rook en geurtjes. Airconditioning zal, mits goed onderhouden, nooit voor extra vervuiling zorgen en altijd de luchtkwaliteit verbeteren. Voor volledig gezuiverde lucht om medicinale of gezondheidsredenen kan gekozen worden voor additionele luchtreiniging.
Neem voor de mogelijkheden van filters contact op met Airborn.

Kan airconditioning het ‘sick building’ syndroom veroorzaken?

Een goed functionerende airconditioning geeft mensen een prettig en comfortabel gevoel en werkt juist prestatie verhogend. Dit is precies het tegenovergestelde van het sick-building syndroom.

Wordt je verkouden van airconditioning?

Het menselijk lichaam kan in het algemeen niet goed tegen forse en plotselinge temperatuur wisselingen. Loop hartje winter maar eens zonder jas uit een warm huis naar buiten! Een aanbevolen norm is om de temperatuur in de woning niet verder te koelen dan maximaal 6 graden onder de buitentemperatuur. Bij airconditioning denken veel mensen aan de koude als ze een supermarkt binnenkomen. Dit is een sterk overdreven airconditioning en is een slecht voorbeeld. Hier wordt men inderdaad verkouden van.

Airconditioning van Airborn

Airborn is de airconditioning specialist op het gebied van duurzame airco in de Bollenstreek. We luisteren naar uw wensen en bieden betaalbare en energiezuinige systemen. Onze airco installateurs leveren, plaatsen, onderhouden en vervangen systemen voor zowel particuliere woningen als bedrijfspanden. Wij hebben een team van goed opgeleide airconditioningmonteurs met jaren ervaring in het vak!

Voor meer vragen en antwoorden neemt u contact op met Airborn, wij helpen u graag!