Misverstanden over airconditioning

Airborn airconditioning

Er bestaan veel misverstanden over airconditioning. Misschien kent u er ook wel een paar? Airborn zette ze voor u op een rijtje:

Airco is te duur:

Airco kan duur uitpakken. Laat u niet verleiden tot een goedkope variant airconditioning die achteraf veel duurder is. Investeer in kwaliteit en zorg dat de afschrijvingen achteraf een stuk lager zijn.

Airco gebruik je alleen in de zomer

Tegenwoordig hebben alle airconditioning-apparaten meer opties dan alleen koelen. Behalve dat ze lucht verwarmen, kunnen ze de lucht ook zuiveren en ontvochtigen. Ook in de winter dus erg prettig, klimaatbeheersing voor alle seizoenen.

Van airco word je verkouden

Het is niet de airco die je verkouden maakt, maar de beweging in de lucht en het verschil met de temperatuur buiten. Meer dan 5C verschil en de kans op een verkoudheid neemt sterk toe. Moderne airco-modellen houden dit verschil zelf in de gaten en zorgen er voor dat u hier geen problemen van ondervindt.

Airco gebuikt te veel stroom

De airconditioning van nu heeft een hoog energierendement. Voor de verbruikte energie krijg je ook weer energie terug in de vorm van een verwarmde kamer.

Airco maakt lawaai

Als u investeert in een goed model, krijgt u vrijwel geluidloos comfort, zowel binnen als buiten. Wat ook fijn is voor de buren.

Airco zorgt voor een ‘sick ‘building’

Integendeel, airconditioning helpt juist mee om een comfortabele en schone werkomgeving te creëren. Zeker als u er zorg voor draagt dat de unit goed wordt onderhouden.

Wij helpen u graag met het ophelderen van deze misverstanden. Heeft u nog een vraag? Bel ons voor een passend advies op maat. Of vraag direct een offerte aan.