Missers met uw klimaat-installatie

Airborn, Airconditioning, Klimaat, Installatietechniek, Verwarming, zomer

In kantoren, bedrijfspanden en woonhuizen draait de airconditioning op dit moment volop. Airconditioning is niet meer weg te denken uit onze samenleving omdat comfortabel binnenklimaat langzamerhand een voorwaarde aan het worden is. Zeker in het bedrijfsleven is binnenklimaat een hot item, omdat dit een behoorlijke invloed heeft op de productiviteit van mensen. Helaas betekent een airco hebben niet in alle gevallen dat het ook goed toeven is.

Klimaatinstallaties

De NVKL, branchevereniging van specialisten in klimaatbeheersing en koudetechniek, constateert dit elk jaar weer. Airconditioners die niet goed zijn onderhouden, niet goed zijn ingeregeld of in het ergste geval helemaal niet goed zijn geïnstalleerd. De installateur van Airborn let op een aantal zaken voordat de airconditioner opgehangen wordt. Hij kijkt naar zaken als de benodigde koellast, de isolatiewaarden van muren, daken en vloeren, de inhoud van de ruimte, locatie van ramen en deuren en de aanwezige ventilatie. U krijgt dan een installatie die passend is voor uw bedrijf

Erkende installateur

Na het installeren regelt een erkende installateur de installatie goed in, dit betekent dat de airconditioning optimaal wordt ingesteld voor wat betreft comfort en energiezuinigheid. Wat u vooral niet moet doen, is zelf aan de knoppen gaan draaien of dit door iemand laten doen die niet gecertificeerd is. De F-gassenwetgeving stelt verplicht dat in Nederland alleen monteurs met een F-gassendiploma, die in dienst zijn bij een F-gassen gecertificeerd bedrijf, aan koeltechnische installaties mogen sleutelen en dat is maar goed ook. U heeft anders niet alleen kans op koudemiddellekkage, maar ook op een slecht werkende airco.

Onderhoud

Als u gebruikt maakt van een airconditioningsysteem is het verstandig deze regelmatig te laten onderhouden. Een installatie die goed onderhouden wordt, werkt zuiniger en efficiënter, zorgt voor een beter comfort en is beter voor de luchtkwaliteit in huis. De laatste tip van het koudefront is dat het belangrijk is de temperatuur van je airconditioning niet te laag in te stellen. Het advies is om het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet groter dan 6°C in te stellen. Een paar graden koelen is voldoende en verbetert je leef- en werkklimaat al enorm.

Dus wilt u er comfortabel bij zitten deze zomer? Neem dan contact op met Airborn.

Bron: NKVL