Marktprognose klimaatbeheersing winkels, horeca en hotels

earth, aarde

Het belang van een gezonde leefomgeving

Het comfort van mensen is voor een groot deel gebaseerd op de leefomgeving. Temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid vallen onder de belangrijkste variabelen die ons welzijn bepalen. Te lang in een koude ruimte verblijven heeft bijvoorbeeld een negatieve invloed op het welzijn. En deze variabelen veranderen het gehele jaar door.

Het leefklimaat constant en behaaglijk maken en houden is belangrijker dan u denkt. Airconditioning speelt hier een cruciale rol in. Airconditioning beheerst niet alleen de temperatuur (koud of warm), maar ook de luchtdruk en luchtvochtigheid, iets wat veel mensen vaak vergeten.

Sectoren in de markt voor klimaatbeheersing

Maar hoe zit het precies met de markt voor klimaatbeheersing? We kunnen de markt onderverdelen in verschillende segmenten:

  • Industrie
  • Commercieel (o.a. winkels, horeca, hotels, bouw)
  • Woningen
  • Automotive

Verwacht wordt dat de klimaatbeheersing in woningen een groter segment van de markt gaat innemen de komende jaren.

In de commerciële klimaatbeheersing nemen de bouw, de hotel en toerisme sector de hoogste plaats in, gevolgd door de gezondheidszorg. Er wordt ook een toename  verwacht van de mobiele airconditioningssystemen voor bijvoorbeeld festivals en concerten.

Beter wonen met klimaatbeheersing in huis

Het verbeteren van de levensstandaard in woningen zorgt ook voor een stijging in de vraag naar airconditioning. We verwachten dat de vraag naar klimaatbeheersing in openbare gelegenheden – zoals als winkelcentra en kantoren – minder stijgt omdat deze investeringen in het verleden gedaan zijn. Dit ondanks dat de vernieuwde systemen toch beter en geluidlozer werken.

Europa groeimarkt in airconditioning voor hotels, horeca en winkels

De internationale markt is volop in beweging. Azië neemt het grootste gedeelte van de markt in, gevolgd door Noord-Amerika. Europa staat op de derde plek en wordt gezien als potentiële groeimarkt. Door infrastructurele ontwikkelingen op ons continent en de verwachtte wisselende weeromstandigheden, wordt verwacht dat tegen 2020 Europa de grootste afnemer op de markt van klimaatbeheersing is.

De trend: Groene energie

De trend van klimaatbeheersing op groene energie zet zich de komende periode voort. Dit is een van de grootste uitdagingen voor bedrijven en particulieren. Consumenten zijn zich meer en meer bewust van energieconsumptie. Een pretting woon-en werkklimaat met systemen die minimaaal energie gebruiken of energieneutraal zijn, zijn populair voor 2016.
Meer weten over klimaatbeheersing voor de toekomst? Wij zijn specialist in

  • Horeca
  • Retail
  • Hotels
  • Woningen
  • Kantoren
  • Sportcholen

Neem contact op voor meer informatie over klimaatbeheersing en airconditioning!