Lente en zomertijd, wat te doen met de verwarming?

Airborn, Airconditioning, Klimaat, Verwarming, generaties

De meteorologische lente is officieel begonnen, dus het is weer tijd om de verwarming een standje lager te zetten. Maar vaak blijft het wel nog even wat frisser, dus blijf wel alert met het openen van ramen en deuren. Niets is fijner dan frisse lucht door het huis, kantoor of winkelpand. Maar let wel op een aantal zaken:

Zomertijd

De zomertijd is onder andere ook ingesteld om er voor te zorgen dat er energie bespaart wordt. Naast dat het 25 maart earth hour was, helpt het uurtje langer licht ook met andere zaken. Zomertijd is voor het eerst ingesteld in Duitsland, tijdens de eerste Wereld Oorlog, om efficiënter om te gaan met natuurlijk licht en warmte. Tegenwoordig gaat men er ook vanuit dan men naar buiten moet tijdens de zonnige avond uren in de lente en zomer, om zo minder energie en apparaten te gebruiken.  Aan de andere kant zou men in de donkere ochtend juist eerder de verwarming aanzetten. Gebruik de zomertijd dus efficient!

De verwarming verder

Moet de verwarming nu juist uit of aan? Meestal is het verstandig om in ieder geval de knoppen nog wel open te laten staan, zo blijft dat flow van water consistent. Ook is het niet altijd verstandig om de boiler helemaal uit te zetten, zelfs als u weg bent. Was u toch al van plannen om nieuwe verwarming aan te schaffen? Dan is dit wel een ideale periode, nu het steeds warmer wordt, zal u de verwarming niet zo erg missen. Zorg in ieder geval voor de jaarlijkse check-up. Kan u meteen de airconditioning laten nakijken..!

Wij komen graag bij u langs; neem vandaag nog contact met ons op!