Internet of things en klimaatsystemen

Airborn, Airconditioning, Klimaat, Installatietechniek, Verwarming, iot

Waar denk je het eerste aan als je denkt aan Internet of Things en klimaatsystemen? Dan denk je waarschijnlijk aan Toon, of Nest, de Amerikaanse variant. Deze wifi-gestuurde thermostaten zijn een voorbode voor de toekomst. Maar er zijn veel meer ontwikkelingen belangrijk voor klimaatsystemen en Internet of Things!

1: Monitoren van de systemen

Voor monteurs en technici van Airborn, is het mogelijk om constant data te ontvangen over de systemen en de klimaten in jouw bedrijf, restaurant, winkel of huis. Dit betekent dat er beter kan worden aangepast op de veranderingen maar ook dat reparatie een stuk makkelijker wordt.

2: Voorspellen van onderhoud aan de airconditioning unit

Omdat al deze data beschikbaar zijn, is het ook een stuk makkelijker om te voorspellen wanneer er weer onderhoud moet worden gepleegd. Wij als installateurs van airconditioning en klimaatsystemen, kunnen op deze manier efficiënt de onderhoudsbeurt plannen. Wij komen graag bij je langs!

3: Op afstand verhelpen van problemen met het klimaatsysteem

Omdat onze monteurs ook toegang hebben tot het apparaat kan het ook zijn dat wij je op afstand efficiënt kunnen helpen. Een verbonden systeem kan vaak zelf al voor een deel opsporen wat er aan de hand is, en een monteur kan hier mee op afstand aan de slag.

4: Efficiënter werken met warm en koud

Deze continue verzameling van gegevens geeft inzicht in de prestatie van airconditioning. Zowel gebruikers als monteurs kunnen op deze manier efficiënt omgaan met de klimaatsystemen. Ook leert het systeem zelf de periodes van warmte en koelte herkennen om zo het gebruik aan te passen.

Maar let op!

Met de opkomst van Internet of Things wordt de dreiging dat hackers je huis kunnen aanvallen steeds groter, ook omdat de beveiliging op deze connected things eigenlijk nog niet zo goed is. Het is dus zaak je goed te beschermen. Heeft de airconditioning unit of je slimme thermostaat een wachtwoord? Verander het altijd van het standaard wachtwoord. Veel mensen hebben niet eens door dat er een wachtwoord is, dus let op!

Meer vragen over jouw klimaatinstallatie? Neem contact op met een van onze technici!