Heeft klimaatverandering een slechte invloed op de slaapkwaliteit?

Klimaatverandering | Airborn

De aarde warmt steeds meer op. Deze verandering van het klimaat heeft mogelijk invloed op de slaapkwaliteit van mensen.  ‘Als temperaturen lokaal hoog oplopen slapen mensen minder goed dan normaal’. Dit komt naar voren uit een onderzoek dat is gepubliceerd in Science Advances.

Onderzoek klimaatverandering

“Klimaatverandering brengt vele veranderingen met zich mee”, zegt onderzoeker Nick Obradovich van Harvard Kennedy School. “Dit is slechts één factor in een mozaïek van negatieve gevolgen.” Onderzoeker Nick Obradovich onderzocht in dertig dagen het slaappatroon van 765.000 inwoners van de Verenigde Staten. Uit zijn onderzoek blijkt dat, hoe hoger de temperatuur, hoe groter het aantal nachten dat mensen aangaven niet goed te kunnen slapen.

Airconditioning

Verder blijkt uit het onderzoek van Obradovich dat minder welvarende mensen sneller geneigd zijn een slechte nacht te melden door warm weer, dan welvarende mensen. Dat is mogelijk verklaarbaar doordat ‘armere’ mensen geen airconditioning hebben. Een airconditioning zorgt namelijk voor een koelere ruimte waardoor mensen minder last hebben van de warmte tijdens het slapen.

Het is belangrijk, met name in een steeds warmer wordend klimaat, om te kiezen voor een goede airconditioning in uw woning. Airborn installeert en onderhoudt de airconditioning voor u. Interesse? Neem contact met ons op.