Goed en gezond wonen en werken in 2018

Airborn, Airconditioning, Klimaat, Installatietechniek, Verwarming, onderhoud, monteur

Goed en gezond wonen en werken in 2018

Niet alleen uw woonomgeving moet gezond en comfortabel zijn, ook uw werkomgeving moet voldoen aan bepaalde eisen om productief en gezond te werken. Om zelf meer invloed uit te oefenen op uw woon- en werkomgeving is het belangrijk dat u ten eerste goed weet hoe alles werkt. Een basiskennis van klimaatbeheersing is belangrijk. Hoe zorgt u ervoor dat de verwarming goed wordt gebruikt en dat het aangenaam warm is, maar dat u toch energiezuinig bezig bent? Hoe zorg je er voor dat er geen vochtproblemen zijn en dat de lucht gezond is?

Ken uw verwarming

De verwarming speelt een grote rol bij de beleving van comfort in huis, maar ook in uw werkomgeving. Naast goede installatie, een goede afstelling, regelmatig onderhoud is de manier waarop u met de unit omgaat bepalend. U kunt zelf veel doen om bijvoorbeeld de energierekening laag te houden door juist gebruik. Neem de tijd om de gebruiksaanwijzing door te lezen, en zorg er voor dat u op zijn minst de beginselen van de werking, maar ook van de foutmeldingen weet. Periodiek onderhoud natuurlijk, is van wezenlijk belang om eventuele mankementen op tijd te ontdekken. Dit voorkomt veel problemen. Komt u er dan alsnog niet uit, dan kunt u altijd een monteur inschakelen. Wij helpen u hier graag bij!

Ventileren en ventilatie

Ook is het belangrijk om het kantoor of hotel goed te ventileren. Het is van minder belang voor de energierekening, maar meer van toepassing op uw gezondheid! Thuis is doet u waarschijnlijk gewoon een raampje open, maar in een kantoorpand of winkel is dit niet altijd van toepassing en kan dit zelfs schadelijk zijn voor de werking van de airconditioning. En toch is het van belang om goede ventilatie te hebben. Juiste omgang hiermee is dus van belang! Gaat u renoveren? Zorg dan dat u uw ventilatie ook een update geeft. Wilt u meer informatie over het juist ventileren van uw kantoorpand? Wij staan voor u klaar!

Is er iets nog niet helemaal duidelijk of wilt u graag advies hoe u de klimaatbeheersing goed aan kunt pakken in 2018? Neem dan snel contact met ons op!