De zomer komt eraan: Controleer uw airconditioning

airconditioning, schoonmaken, lucht

Nu we de zomer in gaan is een goedwerkende airconditioning erg belangrijk. Om lang te genieten van uw airconditioning kunt u het apparaat zelf eenvoudig onderhouden. Hierbij wat praktische tips die de levensduur van uw airconditioning verlengen.

Tip 1: luchtfilters reinigen

Zorg er voor dat u eens in de 2 -3 maanden de luchtfilters van uw airconditioning reinigt. Als u de airconditioning veel gebruikt verzamelen de luchtfilters veel omgevingsstof. Hierdoor werkt niet alleen de airconditioning minder goed, maar worden er ook onnodig veel stofdeeltjes verspreid waardoor mensen met allergieën problemen kunnen ondervinden. Het reinigen gaat heel eenvoudig met de stofzuiger.

Tip 2: controleer de werking

Controleer voor de zomer echt begint de werking van uw airconditioning. Stel hem in op de gewenste temperatuur en check met een gewone thermometer of dit juist is. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op. Het kan dan zijn dat uw airconditioning een grondige onderhoudsbeurt nodig heeft.

Tip 3: grondig onderhoud

Het reinigen van de luchtfilters en het controleren van de temperatuur zijn dingen die u zelf kunt doen. Laat 1x per jaar uw airconditioning grondig controleren door Airborn. Onze mensen signaleren vroegtijdig problemen en verhelpen dit waar nodig. Zo voorkomt u bijvoorbeeld lekkages of onnodig problemen tijdens warme zomerdagen. Met een onderhoud- en servicecontract van Airborn heeft u zelfs helemaal geen zorgen meer.

Tijd voor een nieuwe airconditioning?

Een goed airconditioning gaat 8 – 12 jaar mee, dus heeft u uw airconditioning langer dan 10 jaar? Kom dan nu in actie. Een nieuwe airconditioning zorgt voor aanzienlijke kosten- en energiebesparing. Vraagt direct een offerte aan.

Wij zijn merk onafhankelijk en adviseren en installeren airconditioning op maat. Dit doen wij voor zowel grote als kleine bedrijven in retail en kantoren. Bekijk onze voorbeeld projecten.