Bij renovatie van kantoren te weinig aandacht voor vrouwen

Renovatie, Airconditioning, airborn, afstandsbediening

Wist u dat vrouwen het op kantoor bijna altijd kouder hebben dan hun mannelijke collega’s? Bij de renovatie van kantoren wordt namelijk te weinig rekening gehouden met de voorkeuren van vrouwen.

Airconditioning te koud

In veel kantoren staat een airconditioning structureel te koud. De normen die nu gelden zijn nog steeds hetzelfde als degene die in de jaren zestig zijn opgesteld. Deze normen zijn afgestemd op een man. Vijftig jaar geleden waren er namelijk alleen mannen op de werkvloer aanwezig. Dat is inmiddels wel anders.

Drie graden hoger

Uit het onderzoek van Boris Kingma van de Universiteit van Maastricht blijkt dat vrouwen zich beter voelen bij een binnentemperatuur die drie graden hoger ligt dan de temperatuur waarbij mannen zich optimaal voelen.

Bij dit experiment deden vrouwen licht kantoorwerk en droegen ze een shirt met korte mouwen, een joggingbroek, sokken en schoenen. Zij voelden zich het prettigst bij een binnentemperatuur van 23,2 tot 26,1graden Celsius. Voor mannen is dat vaak te warm.

Economische beslissingen

Er zijn ook economische kanten die bij een renovatie van een kantoor naar voren komen. Bij het ontwerp wordt doorberekend hoeveel energie het gebouw gaat verbruiken. Als de voorspelling en het uiteindelijke gebruik teveel uiteenlopen, krijgen de opdrachtgever en de aannemer onenigheid over het berekende energieverbruik.

Airconditioning van Airborn

Onze vakmensen weten wat het beste in uw ruimte past en adviseren u daarom graag in een passend systeem en model waardoor u het beste en prettigste klimaat creëert. Wilt u meer weten over airconditioning? Onze klimaatadviseur helpt u graag. Stel hier uw vraag.

Bron: renovatieprofs.nl