Besparen op verwarming: zes tips

Airborn, airconditioning, verwarming, bespaartips

Ook al is het pas sinds kort herfst, we moeten er toch al aan geloven: de verwarming moet binnenkort weer aan. Ieder jaar is het weer zo’n omslagpunt, want zodra we de thermostaat aanzetten geven we toe dat het warme weer toch echt voorbij is. Hoe fijn zou het zijn, dat terwijl je deze winter in een goed verwarmde woonkamer films kijkt, je ook nog eens meer dan € 100,- bespaart op je energierekening!

Tip 1: sluit deuren

Zit je in de woonkamer? Sluit dan alle deuren die toegang hebben tot deze ruimte en verwarm alleen de kamer waar je op dat moment bent.

Tip 2: onder de wol

Maak ’s nachts gebruik van je eigen lichaamswarmte en zet de thermostaat op 15 graden. Let wel op: heb je vloerverwarming? Zet de verwarming dan niet lager dan 17 of 18 graden. Anders duurt het te lang voordat je kamers goed zijn opgewarmd.

Tip 3: kan het een graadje minder?

Ben je gewend om de thermostaat standaard om 21 graden te zetten? Probeer dan eens een graadje minder. Ben je een echte koukleum? Doe dan een lekkere sweater aan of ga bewegen. Dan is 19 graden namelijk warm genoeg.

Tip 4: verwarming uit

Ben je niet thuis? Zet dan je verwarming op 15 graden. Dit is misschien wel de makkelijkste manier om geld te besparen op je jaarrekening. Waarom zou je je thermostaat aanzetten, als je er toch niet bent?

Tip 5: winter in de slaapkamer

Heb je iemand tegen wie je ’s nachts aan kunt kruipen? Verwarm je slaapkamer dan gewoon helemaal niet en bespaar zomaar flink bedrag. Geen levende kachel naast je in bed? Gebruik dan een kruik of elektrische deken.

Tip 6: uurtje doorbijten

Heb je alle bovenstaande tips toegepast, en denk je dat je er nog één aankunt? Zet dan een uur voordat je naar bed gaat de verwarming op 15 graden. Pak een plaid voor op de bank, of kruip een uurtje eerder in bed. Zo is je bed ook op een goede temperatuur wanneer je daadwerkelijk gaat slapen.

Pas je deze tips consequent toe? Dan kun je zomaar een flink bedrag terugkrijgen aan het einde van het jaar! Heb jij nog meer handige tips? Deel ze met ons op de Airborn Facebookpagina!