Airconditioning op kantoor seksistisch?

Airborn, Airconditioning, Klimaat, Installatietechniek, Verwarming, kantoor

Dankzij het internet verspreiden berichten zich op het internet razendsnel. Er wordt beweerd dat airconditioning op kantoor seksistisch is. Klop dat wel?

Seksisme op de werkvloer

Wanneer het buiten warm is, zouden vrouwen binnen het liefst een dekentje omslaan. Dit komt omdat de airconditioning standaard is ingesteld op de waarden van een gemiddelde man. Mannen voelen zich daarom wel prettig bij de koelere werkomgeving. Het gevolg is dat vrouwen het vaker oncomfortabel koud hebben op het werk.

Onderzoek

Deze resultaten zijn gebaseerd op het onderzoek van Boris Kingma en Wouter van Marken Lichtenbelt van de Universiteit van Maastricht. Het onderzoek was in eerste instantie gericht op energiebesparing in gebouwen. Doordat de standaardwaarden van de warmteproductie van mensen in een gebouw gebaseerd zijn op mannen, worden gebouwen onnodig sterk gekoeld.

Temperatuur met airconditioning

Mannen vinden een temperatuur van 22 graden het lekkerste om in te werken. Op deze temperatuur staat een airconditioning vaak ingesteld. Terwijl vrouwen zich in luchtige kleding toch echt comfortabeler voelen tussen de 23,2 en 26,1 graden. Een klein verschil met grote gevolgen.

Energiebesparing airconditioning

In het kader van energiebesparing wordt de airconditioning bij bedrijven iets hoger gezet. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur meer in de richting van de comfortzone van de vrouwen komt. Als de mannen nu iets luchtiger gekleed gaan, kan iedereen profiteren van een fijne werkplek!

Airconditioning van Airborn

Onze vakmensen weten wat het beste in uw ruimte past en adviseren u daarom graag in een passend systeem en model waardoor u voor iedereen het beste en prettigste klimaat creëert. Wilt u meer weten over airconditioning? Onze klimaatadviseur helpt u graag. Stel hier uw vraag.

Bron: volkskrant.nl