Airconditioning en planten

potplant

Over het algemeen zijn klimaatinstallaties en airconditioning geruisloos en onopvallend. Het is zo ingebouwd in uw winkel of kantoor, dat u er in principe (op een prettig klimaat na) niets van merkt.

Planten en airconditioning

Planten helpen ook met het zuiveren van de lucht. Maar niet alle planten houden van airconditioning. Kunnen deze twee goed samenleven en de positieve effecten van elkaar versterken?

Luchtzuiverend

De meeste mensen kiezen kantoorplanten voor decoratieve doeleinden, maar er is zo veel meer dan dat. Verf, tapijten, meubels maar ook elektronica stootten schadelijke stoffen uit. Daarom is luchtzuivering zo belangrijk. Een klimaatinstallatie kan hier bij helpen, planten helpen hier nog meer bij!

Hoe airconditioning uw planten kan beïnvloeden

Planten zijn gevoelig voor schommelingen en groeien mede dankzij lichtsterkte, hoeveelheid water, temperatuur en vochtigheid. Lucht-behandelingssystemen hebben hier invloed op. De verschillen die airconditioning kan maken (wanneer de unit uitgeschakeld is, veranderd de luchtvochtigheid en temperatuur) zijn soms fataal voor planten. Kies daarom voor soorten die hier tegen bestand zijn.

Airconditioning bestendige planten

Kies voor planten die tegen schommelingen in de temperatuur en luchtvochtigheid kunnen. Stevige planten zijn nu eenmaal beter bestand tegen de uitdagingen die klimaatsystemen kunnen veroorzaken. Planten met grote bladeren zijn meestal dit soort planten. Het helpt ook om de planten niet direct in de warme of koude luchtstromen te plaatsen.

Harmonieus klimaat systeem

Airconditioning of verwarming hoeft niet meteen te betekenen dat uw groen ten dode is opgeschreven. Met de juiste afstelling en de juiste planten creëert u een harmonieus klimaat voor zowel plant als airco, en dus ook voor uzelf.

Heeft u hulp nodig bij het installeren van uw aircosysteem? Airborn helpt u hier graag bij!