93 huishoudens al meer dan 24 uur in de kou

93 huishoudens al meer dan 24 uur in de kou
93 huishoudens van het wooncomplex De Gravin aan ’t Goylaan zitten al meer dan 24 uur in de kou. Dat laat voorzitter van de bewonerscommissie Guido Castagna weten. Het Warmte Koude Opslagsysteem (WKO) is kapot waardoor de verwarmingen niet goed functioneren. Vorig jaar tijdens kerst zaten de bewoners ook in de kou vanwege een storing.

De woningen zijn van Mitros, het WKO is echter van dochter onderneming Duurzame Warmte B.V. Zij zijn al sinds gisteravond bezig met het probleem op te lossen. Het centrale systeem is uitgevallen waardoor de bewoners in de kou zitten. “Gelukkig zijn de woningen goed geïsoleerd”, laat Castagna weten.

Het grootste probleem is volgens Castagna echter de onervarenheid van de dochter onderneming Duurzame Warmte. Woningcorporaties richten regelmatig een eigen energie-bv op om duurzame energie aan huurders te leveren.

“Maar het ontbreek deze bv’s vaak aan ervaring”, vertelt Castagna. Ook uit een feitenrelaas dat gepubliceerd is door bewoners op de website van het complex komt naar voren dat het niet duidelijk is wie nu verantwoordelijk is voor de storing en wie het moet gaan oplossen.

Nieuw systeem

Kim Roetert van Mitros bevestigt dat er een storing is in het systeem. “Wij weten op dit moment niet goed wat het probleem veroorzaakt maar we gaan er wel van uit dat het vandaag is opgelost. Het is een vrij nieuw systeem. We zijn echt nog bezig met het fine-tunen.”

Mitros geeft ook toe dat zij en dochter onderneming Duurzame Warmte geen technische kennis hebben van het systeem. Daarom zijn zij ook weer afhankelijk van externe hulp. Bewoners melden dat het hierdoor verwarrend is wie zij moeten benaderen met een storingsmelding.

(bron: nu.nl)